Dvě miliardy korun na podporu inkludovaných dětí dostaly školy v minulém roce. Nejvíce zaplatily za platy pedagogických asistentů nebo učitelů, kteří doučovali slabé žáky, na nákup pomůcek utratily školy čtyři procenta z celkové částky. Uvádí to analýza prvního roku inkluze, kterou zpracovalo ministerstvo školství.Z analýzy rovněž vyplývá, že se peníze nedostaly tam, kam ministerstvo školství zamýšlelo. Změny ve financování jsou přitom podstatou inkluzivní novely.
Základní školy měly už před jejím přijetím povinnost děti se speciálními potřebami ze své spádové oblasti přijmout a postarat se o ně. Nárok na peníze, za které by péči navíc hradily, ale neměly, situace se tak lišila kraj od kraje a někdy i školu od školy.
Učitelé mají smůlu. Víc než miliarda z kariérního řádu půjde na inkluzi
Jenže nyní na ministerstvu zjišťují, že z inkluzivních peněz platí asistenty nejen pro ně, ale z velké části také pro žáky speciálních škol, kterým poradenská centra přiznala individuální podporu.
no, k tomu člověk nemá ani sílu něco napsat, jak je naštvanej
Zdroj: https://ekonomika.idnes.cz/inkluze-skol ... nomika_dtt
Na inkluzi šly v minulém roce 2 miliardy
- Anna Bernardová
- PRVNÍ REPUBLIKA
- Kontaktovat uživatele:
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Na inkluzi šly v minulém roce 2 miliardy
Nemá cenu ani moc komentovat, jelikož INKLUZE není nic jiného než PROJEKT, který v nastolené ideologii pokračuje v zrovnoprávnění všeho a všech.
A co třeba zrušit MENZU? Nemělo by dojít ke sloučení? Nemám i JÁ právo na to učit se s lidmi co mají vyšší inteligenci než JÁ?
Samozřejmě že nemám... Sví k svému. Buď by trpěl genius při studiu toho, co zvládám JÁ a nebo bych trpěl JÁ, při studiu toho, co zvládá on. Tak či onak, jeden z nás by byl nešťastný a poškozený.
A co třeba zrušit MENZU? Nemělo by dojít ke sloučení? Nemám i JÁ právo na to učit se s lidmi co mají vyšší inteligenci než JÁ?
Samozřejmě že nemám... Sví k svému. Buď by trpěl genius při studiu toho, co zvládám JÁ a nebo bych trpěl JÁ, při studiu toho, co zvládá on. Tak či onak, jeden z nás by byl nešťastný a poškozený.
- Anna Bernardová
- PRVNÍ REPUBLIKA
- Kontaktovat uživatele:
další zajímavý článek na toto téma. https://www.novinky.cz/veda-skoly/45830 ... telne.html
Přestože dětí s poruchou chování je ve školách méně než dětí s poruchou učení, stesky učitelů zní hlasitě. Školy si s takovými dětmi často nevědí rady. Stížnosti na inkluzi a především na děti s poruchou chování zaznamenal i školský ombudsman Ladislav Hrzal.
Děti mohou být nesoustředěné, hyperaktivní, rušit při výuce a mohou mít i agresivní sklony. Může se jednat o psychiatrické onemocnění, ale také třeba jen o nevychovanost. Dětí s poruchou chování je evidováno v běžných základních školách 12 tisíc z 900 tisíc školáků, zatímco těch s poruchou učení je třiapůlkrát víc (43 tisíc).
„Učitelky například říkaly, že žák je silně nezvladatelný při výuce a nevědí, co s ním. Nebo si stěžovali rodiče, že ve třídě je dítě, které tam přišlo kvůli inkluzi, ostatní vyrušuje, napadá je fyzicky i slovně,“ řekl Právu.
Rodičům prý zejména vadilo hrubé chování při vyučování nebo o přestávkách, případy šikany, které školy nezvládají řešit.
tohle nemá cenu komentovat
Přestože dětí s poruchou chování je ve školách méně než dětí s poruchou učení, stesky učitelů zní hlasitě. Školy si s takovými dětmi často nevědí rady. Stížnosti na inkluzi a především na děti s poruchou chování zaznamenal i školský ombudsman Ladislav Hrzal.
Děti mohou být nesoustředěné, hyperaktivní, rušit při výuce a mohou mít i agresivní sklony. Může se jednat o psychiatrické onemocnění, ale také třeba jen o nevychovanost. Dětí s poruchou chování je evidováno v běžných základních školách 12 tisíc z 900 tisíc školáků, zatímco těch s poruchou učení je třiapůlkrát víc (43 tisíc).
„Učitelky například říkaly, že žák je silně nezvladatelný při výuce a nevědí, co s ním. Nebo si stěžovali rodiče, že ve třídě je dítě, které tam přišlo kvůli inkluzi, ostatní vyrušuje, napadá je fyzicky i slovně,“ řekl Právu.
Rodičům prý zejména vadilo hrubé chování při vyučování nebo o přestávkách, případy šikany, které školy nezvládají řešit.
tohle nemá cenu komentovat
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
Toto opravdu nemá cenu moc komentovat - INKLUZI OKAMŽITĚ ZRUŠIT!
-
- Kolemjdoucí
Dlouhé léta se děti s postiženým dávali do speciálních škol, které je učily dle jejich možností. Za ty léta šly na takovéto školy desítky miliard.
Dnes se všechny děti dávají do jednoho pytle, tedy jde se naprosto proti systému, který se tu mnoho let budoval a který se dá považovat za úspěšný. Opět jsme vyhodili miliardy jen tak do větru, stejně jako v otázkách kouření. Součet takovýchto debilit pak dává dohromady náš aktuální ekonomický stav. Bude-li se neustále takhle kličkovat, nikdy nemůžeme dohnat plat ani ve Slovinsku natož v Německu.
Dnes se všechny děti dávají do jednoho pytle, tedy jde se naprosto proti systému, který se tu mnoho let budoval a který se dá považovat za úspěšný. Opět jsme vyhodili miliardy jen tak do větru, stejně jako v otázkách kouření. Součet takovýchto debilit pak dává dohromady náš aktuální ekonomický stav. Bude-li se neustále takhle kličkovat, nikdy nemůžeme dohnat plat ani ve Slovinsku natož v Německu.