Stát zpoplatní cestující za to, že chodí po vlakovém nástupišti
-
- PRVNÍ REPUBLIKA
Stát zpoplatní cestující za to, že chodí po vlakovém nástupišti
https://www.byznysnoviny.cz/2019/02/18/stat-zpoplatni-cestujici-za-ze-chodi-vlakovem-nastupisti/?fbclid=IwAR07-_1w7lKDEvsEdHF1LE5B60GLzkF-Jo5-pUH183uIUwh5491cjaikPjENo vidím to, že za chvilku budeme platit za to, že chodíme po chodníku... a bude to končit tím, že budeme platit za to,že dýcháme kyslík.
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stát zpoplatní cestující za to, že chodí po vlakovém nástupišti
Doporučuji vždy číst i články a nedělat si názor podle nadpisu, který je vždy 9 z 10 případů úmyslně zavádějící, aby se tím docílilo větší čtivosti, respektive pokliku na článek.
Jde o to, že tu máme soukromé dopravce, kteří od teď budou muset státu platit za to, že se používají naše nádraží k jejich výdělečné činnosti. Krok správným směrem.
Jde o to, že tu máme soukromé dopravce, kteří od teď budou muset státu platit za to, že se používají naše nádraží k jejich výdělečné činnosti. Krok správným směrem.
-
- PRVNÍ REPUBLIKA
Hlavně aby to nedopadlo tak, že soukromí dopravce si to bude potřebovat vykompenzovat zdražením.
- Marian Švec
- PRVNÍ REPUBLIKA
- Kontaktovat uživatele:
Tak většinou takové více náklady zaplatí cestující, podle mě.
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
Zaplatí to cestující ve chvíli, kdy si podnikatel nebude chtít zmenšit zisk a zároveň to cestují poslušně zaplatí.
Nevidím ovšem chybu v počínání státu, který chce získat více peněz, které chce získat "pro nás".
Nevidím ovšem chybu v počínání státu, který chce získat více peněz, které chce získat "pro nás".
-
- PRVNÍ REPUBLIKA
Já to z bral jako další "útok" na soukromníky. Ovšem dává to logiku. Musím říct, že se mi líbí, že výše poplatků se bude jednotlivým dopravcům účtovat podle toho, kolikrát jejich osobní vlaky zastaví ve stanici. Kdyby byla nějaká konkrétní suma pro všechny stejná, tak by to menší společnosti mohlo také odrovnat. Tak už souhlasím. Děkuji za reakci.
-
- Kolemjdoucí
V situaci, kdy 3/4 jízdného platí stát asi v 80% případů, dopadne to následné zdražení jízdného právě na stát. Zajímalo by mě, jestli s tímhle počítali, anebo to záměrně vynechali, aby se mohli pochlubit těmi 123 miliony. Myšlenka je to správná, soukromé firmy a o to víc ty zahraniční, by měly platit za to, že používají státní majetek, ale nikdy z toho nevzniknou žádné úžasné částky do státního rozpočtu a už vůbec ne dnes.
Ještě bych zmínil, že se to týká pouze železničních dopravců, kde to nejvíc dopadne na České dráhy, polostátní podnik. Z toho mi vyplývá, že se bude jednat většinově o přelévání peněz. Byl bych pro, aby se to týkalo i autobusové dopravy, tam je škála soukromých dopravců pestřejší.
Ještě bych zmínil, že se to týká pouze železničních dopravců, kde to nejvíc dopadne na České dráhy, polostátní podnik. Z toho mi vyplývá, že se bude jednat většinově o přelévání peněz. Byl bych pro, aby se to týkalo i autobusové dopravy, tam je škála soukromých dopravců pestřejší.