Zdroj: https://www.novinky.cz/domaci/446395-me ... tupku.html
Měření rychlosti na D1: přes 48 tisíc přestupků
Na dálnici D 1 je současně modernizováno šest úseků a v uzavírkách dochází k nehodám. Ke zklidnění dopravy alespoň na úseku Psáře–Soutice (49. až 56. kilometr) přispívá od letošního 1. dubna úsekové měření rychlosti. Do konce července zde policie díky tomu zaznamenala 48 380 přestupků.
Jsem jedním z těch 48 380... Dovolil jsem si jet po dálnici rychlostí 91km v hodině a to dokonce tam i zpět. Takže mi přišlo za každou cestu 1000 korun k úhradě. Takto se vydělává. Stačí jedna značka omezující na dálnici rychlost + kamera a peníze se jen hrnou.
Bylo mi hned jasné, že se to musí pohybovat v těchto číslech, poněvadž dopis byl jen vygenerován. Neobsahoval ani podpis, ani razítko. A vysoké číslo jednací tomu nepřidalo.
Pokutu sem neuhradil, chci jít do správního řízení, poněvadž tento styl vydělávání peněz se mi bytostně příčí.
Na oko se to tváří jako bezpečnostní prvek, ovšem realita je ta, že jde jen o získání finančních prostředků a to velice snadno a rychle.
Co si budeme povídat, o tom je většina těchto opatření. Viz odpovědnost řidiče za své auto, kde už není ani vůle dohnat k zodpovědnosti pachatele, stačí už jen, že majitel vozu musí pokutu uhradit. Toto není PREVENCE, nýbrž čistá REPRESE.
Nemluvě o posledním obrovském nákupu tajných policejních vozů pro měření rychlosti v terénu, opět prý z důvodu prevence. Osobně bych si rád poslechl to, jak auto o kterém nikdo neví, že je POLICEJNÍ, může sloužit k prevenci snížení počtu přestupků a nehodovosti? K tomu pokud vím slouží auta označená.
A dalo by se pokračovat.
Měření rychlosti na D1: přes 48 tisíc přestupků
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele: