Jsem vytočený, jelikož tento člověk je mým někdejším nejvyšším velitelem.
Díky tomu znám všechny jeho korupční a další kauzy. Je mi z SPD na zvracení.
Kauza rušičky:
Luděk Kula byl dlouholetým ředitelem Vězeňské služby ČR. 21. dubna 2007 Mladá fronta Dnes uvedla, že protikorupční policie prošetřuje nákup rušiček mobilního signálu a detektorů kovu do českých věznic. Pod smlouvami na rušičky i detektory je podepsán Kula. Zakázku dostala firma Pb mont, ale v některých věznicích její zařízení nefungovalo. V dalších pěti zařízeních vězeňská služba rušičky nepřevzala. Stát přitom zlínské firmě vyplatil kolem 18 milionů korun. Pikantností je, že společnost PB mont se předtím nikdy výrobou rušiček, ani podobných zařízení, nezabývala a neměla tedy s nimi žádné zkušenosti. O měsíc později se Sněmovní kontrolní výbor usnesl na tom, že vězeňská služba při zadávání této zakázky pochybila. Podle výboru byla její činnost v rozporu se zákony a zvolila nevhodné a netransparentní řešení, které mělo za následek špatné využití státních peněz. Kula se proti některým závěrům ohradil. 11. července 2008 zprostil tehdejší ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil Kulu služby. Kula také prý podváděl při psaní Diplomové práce.
Za sebe uvedu to, že jsem byl přítomen montáži, poněvadž je vždy někdo musel jako civilní osoby hlídat. Ta rušička byla plechová krabice asi 100 na 120 cm. Působilo to jako sofistikované obrovské zařízení. Vevnitř, bylo asi jen "6 drátů" a to bylo vše. (viděl jsem to otevřené)
Tato aféra dopadla tak, že když už mělo dojít k postihu Kuly a jeho odvolání, tak jako zázrakem se k tomu dobrovolně přihlásil jeho podřízený a vzal to na sebe. U nás se mluvilo o tom, že za to dostal hodně slušný zlatý padák.
A další kauza, tentokrát našich slavných nových letních uniforem. Peníze utraceny, nikdo nikdy je neviděl.
Teplákové soupravy pro příslušníky - to stejné jako výše.
https://zpravy.idnes.cz/vezenska-sluzba ... domaci_zra
A bylo toho daleko a daleko více. Nakonec stejně v tichosti skončil. A dnes? Dnes nemá SPD problém z něj udělat senátora. Je mi z toho zle.
Za SPD kandiduje korupčník Luděk Kula
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
Za SPD kandiduje korupčník Luděk Kula
- Přílohy
-
- Luděk Kula.jpg (51.4 KiB) Zobrazeno 3529 x
Re: Za SPD kandiduje korupčník Luděk Kula
Co je Vám na tom divného? Přesně pro takové lidi tu ten Senát funguje.
NÁS JENOM JEDNO ZACHOVÁ - KNEDLÍKY, ZELÍ A VEPŘOVÁ!
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
Jsem stále idealista, takže mi je na tom divné vše.
Zrovna do senátních voleb bych podpořil třeba Stranu mírného pokroku v mezích zákona nebo nějakou recesi všeobecně.
NÁS JENOM JEDNO ZACHOVÁ - KNEDLÍKY, ZELÍ A VEPŘOVÁ!
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
Stát od ledna zakáže plošné využívání herbicidu glyfosát
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/stat ... &source=hp
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/stat ... &source=hp