Článek: https://www.novinky.cz/domaci/467493-ne ... ustil.html
Němcová: Jsem přesvědčená, že prezident se velezrady dopustil.
Poslankyně a někdejší šéfka Sněmovny Miroslava Němcová (ODS) se znovu ostře vymezila proti prezidentu Miloši Zemanovi. V úterý na tiskové konferenci prohlásila, že Zeman se svým postojem k údajnému výskytu otravného plynu novičok na území ČR dopustil velezrady. Tímto plynem byl ve Velké Británii otráven ruský dvojitý agent Sergej Skripal.
Velezrada podle ní, a pak ještě dalších nebožáků, spočívá v tom, že Miloš Zeman pověřil BIS prošetřením případu ohledně plynu NOVIČOK.
Zeman v pondělí uložil BIS, aby zjistila, zda se na území České republiky nevyvíjel nebo neskladoval nervový plyn novičok. Rusko v minulosti uvedlo, že látka mohla být i z Česka.
Pokud tu plyn nebyl, BIS to potvrdí a máme důkaz, tak kde je problém? Problém vidím v tom, že o důkazy v této kauze nikdo nestojí, ne po tom, co už mnoho zemí vyhostilo z "nařízení" EU ruské diplomaty... viz naše oficiální stanovisko - viewtopic.php?f=2&t=502#p1881
Naše politické scéna je plná vlastizrádců a osobně jsem pro, aby tento zákon začal brát opět někdo vážně. Chápu, že se politici zdráhají, poněvadž by nám jich tu moc nezůstalo.
Němcová: Jsem přesvědčená, že prezident se velezrady dopustil
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele: