Vláda zvažuje uvalení drastických daní na starší auta.

Senát + Poslanecká sněmovna
Matouš Bulíř
PŘEDSEDA HNUTÍ
PŘEDSEDA HNUTÍ
Kontaktovat uživatele:

Vláda zvažuje uvalení drastických daní na starší auta.

Příspěvekod Matouš Bulíř » 29 bře 2018, 14:12

Článek: http://www.auto.cz/poplatky-na-stara-au ... vat-120273

Vláda zvažuje uvalení drastických daní na starší auta. Životnímu prostředí ovšem další poplatky nepomůžou. Místo toho jen zhorší dnešní stav, kdy motoristé platí na ostatní.

Zvažuje se totiž rozšíření dnešní silniční daně. Platili by ji všichni motoristé (dnes pouze podnikatelé) a odstupňovaná by byla podle emisní normy. Za pouhé vlastnictví vozidla bychom podle návrhu platili každoročně 16.000 Kč (Euro 0, do roku výroby 1993) až 4000 Kč (Euro 3, do roku 2005). Teprve novější vozidla by byla od daně osvobozena.

prohlaseni-003.jpg
prohlaseni-003.jpg (367 KiB) Zobrazeno 1763 x

JSEM NEHORÁZNĚ VYTOČENÝ, jelikož čeho je moc, toho je příliš!!! Velkou část života se pohybuji v autařské komunitě nadšenců, pro které jsou auta a jejich úpravy stylem života. Vytáčí mě, že se u nás na auta neustále hledí jako na spotřební zboží a nikoliv jako na něco, co pro někoho může znamenat právě styl života.

Ty jejich starší auta, kterých se tak moc chtějí zbavit přežijí 3 dnešní nová a to píši bez nadsázky! Kupříkladu z dnešního pohledu by se dalo říci, že mám už starší auto, ale JÁ ho nemám protože nemám na novější ale proto, že novější nechci, poněvadž vím co je kvalitní!

Toto než co jiného mi přijde jako lobbistický tlak automobilek na to, aby tu byl větší odbyt pro jejich nová auta!

A nesmíme zapomínat na většinu lidí, kteří na novější auto prostě peníze nemají a tahle vláda ....................................... (sprostá slova) jim chce dát ještě daň 16 000 korun ročně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kde to jsme???? Normální je daň z LUXUSU, nikoliv daň z CHUDOBY!!!!!!

Opravdu jsem ROZČÍLENÝ!!!
Obrázek