Článek: https://echo24.cz/a/SX3Qp/eu-chce-dat-p ... nem-napadu
EU uvažuje o tom, že vyspělým robotům udělí práva a povinnosti. Jak ale uvádí server CNN, řada expertů říká, že je to příšerný nápad. Evropský parlament loni schválil rezoluci, která předjímá zvláštní právní status „elektronické osoby“ pro nejsofistikovanější samostatné roboty. Návrh teď zvažuje Evropská komise (EK) a iniciativu týkající se umělé inteligence má předložit koncem dubna.
Osobně jsem čekal, že toto přijde, jen jsem nečekal, že to bude tak brzy. Můj odhad byl v horizontu několika desítek let.
Bude to mít nedozírné následky, jelikož se začnou objevovat aktivisté, kteří začnou za práva robotů bojovat a to bude začátek konce lidstva.
Je nezpochybnitelné, že jednou budou roboti na vysoké úrovni co do vzhledu tak i inteligence. Vše budou umět jako lidé a 10x lépe. Bude tedy jen otázkou času, kdy převezmou vládu nad vším. Silný může sloužit slabšímu, ale jen po omezenou dobu než mu dojde, že by to mělo být naopak.
Neberte mě jako konspirátora. To co píšu je samozřejmě doba, kdy už pravděpodobně nikdo z nás nebude naživu. Takže tedy například 22-23 století.
Robot, který bude mít práva jako člověk a bude po fyzické a inteligenční stránce převyšovat člověka bude dělat co? Roboti vědci, roboti lékaři, roboti vojáci, roboti politici... Vše budou zvládat lépe než ti nejlepší z nás, takže by bylo proti logice, pokud nebudou na tyto pozice dosazováni.
EU chce dát práva robotům
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kolemjdoucí
Re: EU chce dát práva robotům
Na to je stále příliš brzy, my se ještě pravděpodobně dožijem úplné robotizace v dopravě, ale víc nic. K těm dokonalým robotům z sci-fi filmů máme pořád staletí daleko.
EU vymýšlí blbosti. K čemu? Kdo ví, pravděpodobně chce, aby se za roboty odvádělo zdravotní a sociální .
EU vymýšlí blbosti. K čemu? Kdo ví, pravděpodobně chce, aby se za roboty odvádělo zdravotní a sociální .