Zdroj: https://www.novinky.cz/domaci/446278-ba ... ridil.html
Babiš podle policie sám a vědomě dotační podvod řídil
Šéf hnutí ANO Andrej Babiš by v případě rozsudku v kauze Čapí hnízdo mohl strávit pět až deset let za mřížemi. Podle zjištění Práva policisté v pětistránkové žádosti o zbavení imunity zaslané Sněmovně popsali průběh údajného dotačního podvodu, v němž figurují i Babišovi příbuzní a spolupracovníci.
____________________________________________________________________________________
Jsem osobně zvědav, jak toto dopadne, ale vesměs to asi nic nezmění, jelikož tato kauza se řeší už minimálně rok, možná dva a voličům ANO je to jedno. Jsem zastánce presumpce neviny, ovšem toto není úplně ten případ, poněvadž za tu dobu tuto kauzo rozebralo do posledního šroubku tolik novinářů, že o vinně nemůže být pochyb, té morální. Vše dělal se záměrem získat dotaci 50 milionů korun, to nemůže nikdo rozporovat. Otázkou jen zůstane, zda po právní stránce to bude něco porušovat, jelikož naše zákony mají tisíce kliček, kde i zcela jasně nelegální věc může být dle práva legální, když víte jaký papír máte mít.
Každopádně jak jsem psal, do voleb rozhodně soud k ničemu nedospěje, za zázrak lze považovat to, pokud Andrej Babiš bude vůbec obviněn, ale vzhledem k politickému tlaku by se toto stihnout mohlo. Menší zázrak by byl, pokud stihne následně proběhnout alespoň první soudní jednání, ale to už spíše ne.
Tak či onak co se stane? Vůbec nic. Může být PREMIÉREM či POSLANCEM stíhaný člověk? Ano. Může být PREMIÉREM či POSLANCEM člověk odsouzený? Ano. Jediné kdy toto není možné je tehdy, když by A.B. byl odsouzený nepodmíněně, tedy putoval by rovnou do vězení. Což ale moc reálné není.
Tak či onak bude stále vykřikovat, že za vše může Kalousek a zkorumpovaní politici proti kterým bojuje. On je chudák miliardář, který ke svému majetku poctivou prací přišel. Klasický ČESKÝ sen, kdy jeden den máte pár korun a za pár let jste miliardář a to bez toho, aby jste musel něco ukrást, někoho podvést nebo někoho zabít.
Mě osobně nevadí, když ANO někdo volí s tím, že nepopírá ten fakt, že A.B. je stejný zaprodanec a zloděj, jako pánové z ČSSD, ODS, TOP 09 a podobně. Mě vadí, když ten kdo volí ANO nemá problém své okolí (a sebe) přesvědčovat o tom, že A.B. je ten nejpoctivější chlap na světě.
Nikdy sem osobě A.B. nevěřil, poněvadž nemůžu věřit člověku, který má MILIARDY a tvrdí mi, že aby pro mě mohl něco udělat, musím ho nejdříve dostat do parlamentu a do vlády. Nevím o tom, že by kupříkladu Baťa musel být premiérem a přes to, pro tuto zemi mnohé udělal!
Kauza ČAPÍ HNÍZDO
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kauza ČAPÍ HNÍZDO
ANO se začíná silně projevovat a ukazovat svou PRAVOU TVÁŘ, což je dobře.
Pamatujete jak ANO začínalo?
Mělo ve stanovách, že stačí aby byl člen ANO jen obviněn a KONČÍ.
A.B. to sám všude nezapomínal připomínat aby tím dokázal, že "NEJSME JAKO ONI"
Vybavuji si minimálně jednoho, nebo dva členy ANO, kteří na toto doplatili.
A dnes? Dnes je všechno jinak. No ještě aby ne, když se to týká samotného A.B. a jeho věrného AGRO nohsleda Faltýnka.
Tady máte možnost poslechnout si reakce poslanců ANO na vydání A.B. pro potřeby stíhání POLICIE:
(do teď ANO hlasovalo vždy pro vydání)
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/vyd ... &source=hp
Chápu lidi, že chtějí ANO volit, ale už nechápu, jak si to mohou morálně obhájit.
Pamatujete jak ANO začínalo?
Mělo ve stanovách, že stačí aby byl člen ANO jen obviněn a KONČÍ.
A.B. to sám všude nezapomínal připomínat aby tím dokázal, že "NEJSME JAKO ONI"
Vybavuji si minimálně jednoho, nebo dva členy ANO, kteří na toto doplatili.
A dnes? Dnes je všechno jinak. No ještě aby ne, když se to týká samotného A.B. a jeho věrného AGRO nohsleda Faltýnka.
Tady máte možnost poslechnout si reakce poslanců ANO na vydání A.B. pro potřeby stíhání POLICIE:
(do teď ANO hlasovalo vždy pro vydání)
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/vyd ... &source=hp
Chápu lidi, že chtějí ANO volit, ale už nechápu, jak si to mohou morálně obhájit.
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
A další video. (17.8.2017)
Tentokrát DUEL poslance ODS a poslance ANO.
Rovnou předestřu, že pokud budete čekat, že poslanec ANO na něco zásadního odpoví, budete čekat marně.
A ani závěrečná otázka na dotaz, zda bude hlasovat pro vydání či nikoliv vás nepřekvapí.
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/bab ... &source=hp
Tentokrát DUEL poslance ODS a poslance ANO.
Rovnou předestřu, že pokud budete čekat, že poslanec ANO na něco zásadního odpoví, budete čekat marně.
A ani závěrečná otázka na dotaz, zda bude hlasovat pro vydání či nikoliv vás nepřekvapí.
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/bab ... &source=hp
Osobně si nemyslím, že je možné srovnávat vnitropolitickou situaci ve chvíli, kdy ANO vznikalo se situací dnes. Pokud bychom připustili, že Babišův výrok "stačí, aby byl obviněn" se má na sto procent uplatňovat i dnes, byla by to otázka několika dní, než by ANO zaniklo. Protože každý víme, že česká justice je zcela nekontrolovatelná, nepostižitelná mafie, která nemá nejen se spravedlností, ale ani s právem nic společného. Takže policie na objednávku a zcela bez skrupulí obviní kohokoli z čehokoli. Že se obvinění nakonec (po roce či deseti letech) prokáže jako falešné je zcela irelevantní, ta osoba byla prostě zlikvidována občansky i politicky. To nemluvím o tom, že i na základě takového obvinění může být kdokoli soudy uznán vinným, jistě nemusím zmiňovat ani Kájínka, že.
Myslím, že Babiš svůj výrok nedomyslel, nebo byl nesprávně interpretován a účelově změněn či vytržen z kontextu, nevím, nebudu to zkoumat, jelikož to není podstatné. Podstatné je, že se tato věta používá jako zbraň proti němu, a to považuji za nečisté. Je otázkou, jestli v tuto chvíli už byl formálně obviněn, či ne, spíš ne. Pak je otázkou, zda obvinění je právně udržitelné, a to, myslím, nikdo z nás neposoudí a spravedlivě posoudit to podle mne nedokáže ani Ústavní soud, neboť Babiš je persona non grata, a to nejen pro svůj vztah k prezidentu Zemanovi, ale i pro svou činnost na MF, kde je třeba vrátit všechny výsledky jeho činnosti do bodu nula, rehabilitovat Kalouska i Sobotku a pokračovat v krasojízdě.
Mne osobně Babiš poněkud zklamal tím, jak nereaguje na trestuhodné výroky svých lidí v Evropské komisi a zcela nepřijatelné postoje Pelikána. To, že je pragmatickým podnikatelem, pro kterého je jeho byznys přednější než národní zájmy této země, je deformace, kterou nesnáším, ale chápu a jsem ochoten ji do jisté míry akceptovat. Tou mírou ovšem zůstává způsob převzetí některých konkurentů a s tím spojené následné snížení kvality výrobků a služeb. A takto zklamán ho už podruhé volit nebudu. Se stejnými nadějemi jako tenkrát, budu teď volit SPD a vůbec nebudu rozhozen, ukáže-li se za pár let, že to dopadne stejně jako s Babišem. Podstatné totiž je, že vnitropolitická situace se mění před očima a nelze plakat nad rozlitým mlékem. Je třeba volit (momentálně) to nejmenší zlo, ale je nutno VOLIT, ne stát stranou, čekat na kauzy a pak ukazovat prstem. Pochopitelně směrem od sebe...
Myslím, že Babiš svůj výrok nedomyslel, nebo byl nesprávně interpretován a účelově změněn či vytržen z kontextu, nevím, nebudu to zkoumat, jelikož to není podstatné. Podstatné je, že se tato věta používá jako zbraň proti němu, a to považuji za nečisté. Je otázkou, jestli v tuto chvíli už byl formálně obviněn, či ne, spíš ne. Pak je otázkou, zda obvinění je právně udržitelné, a to, myslím, nikdo z nás neposoudí a spravedlivě posoudit to podle mne nedokáže ani Ústavní soud, neboť Babiš je persona non grata, a to nejen pro svůj vztah k prezidentu Zemanovi, ale i pro svou činnost na MF, kde je třeba vrátit všechny výsledky jeho činnosti do bodu nula, rehabilitovat Kalouska i Sobotku a pokračovat v krasojízdě.
Mne osobně Babiš poněkud zklamal tím, jak nereaguje na trestuhodné výroky svých lidí v Evropské komisi a zcela nepřijatelné postoje Pelikána. To, že je pragmatickým podnikatelem, pro kterého je jeho byznys přednější než národní zájmy této země, je deformace, kterou nesnáším, ale chápu a jsem ochoten ji do jisté míry akceptovat. Tou mírou ovšem zůstává způsob převzetí některých konkurentů a s tím spojené následné snížení kvality výrobků a služeb. A takto zklamán ho už podruhé volit nebudu. Se stejnými nadějemi jako tenkrát, budu teď volit SPD a vůbec nebudu rozhozen, ukáže-li se za pár let, že to dopadne stejně jako s Babišem. Podstatné totiž je, že vnitropolitická situace se mění před očima a nelze plakat nad rozlitým mlékem. Je třeba volit (momentálně) to nejmenší zlo, ale je nutno VOLIT, ne stát stranou, čekat na kauzy a pak ukazovat prstem. Pochopitelně směrem od sebe...
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
Aby to nebylo zavádějící, toto není má posedlost osobou A.B.
Pro mě je tento člověk stejně nebezpečný jako třeba Sobotka či jiný politický jedinec, které víc než zájem republiky sleduje zájem svůj.
Tato kauza teď hýbe politickou scénou, tak jí sleduji, tak jako všechny jiné kauzy.
A.B. je marketingový produkt a je první z mnoha.
Obávám se toho, že se právě najelo na politický systém USA.
Tam nevyhrávají volby politici, nýbrž podnikatelská LOBBY.
A.B. ukázal, že k vedení úspěšné politické strany není třeba dobrý názorový základ, nýbrž kapitál.
Strana je firma - volební sliby jsou produktem, který je třeba prodat.
Pro mě je tento člověk stejně nebezpečný jako třeba Sobotka či jiný politický jedinec, které víc než zájem republiky sleduje zájem svůj.
Tato kauza teď hýbe politickou scénou, tak jí sleduji, tak jako všechny jiné kauzy.
A.B. je marketingový produkt a je první z mnoha.
Obávám se toho, že se právě najelo na politický systém USA.
Tam nevyhrávají volby politici, nýbrž podnikatelská LOBBY.
A.B. ukázal, že k vedení úspěšné politické strany není třeba dobrý názorový základ, nýbrž kapitál.
Strana je firma - volební sliby jsou produktem, který je třeba prodat.
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
A jedno video.
Šťastné pondělí:
Všechny nejlepší nápady, které Andrej Babiš nechtěl uskutečnit, ale nakonec musel
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/vse ... &source=hp
Šťastné pondělí:
Všechny nejlepší nápady, které Andrej Babiš nechtěl uskutečnit, ale nakonec musel
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/vse ... &source=hp
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
Včera mandátový a imunitní výbor doporučil sněmovně vydat předsedu hnutí ANO Andreje Babiše a šéfa sněmovního klubu hnutí Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo.
Teď to bude záležet na poslanecké sněmovně, ale vzhledem k rozložení sil bych to viděl na vydání. Osobně mě jen zajímá to, jak se k tomu postaví poslanci ANO.
Teď to bude záležet na poslanecké sněmovně, ale vzhledem k rozložení sil bych to viděl na vydání. Osobně mě jen zajímá to, jak se k tomu postaví poslanci ANO.
- Matouš Bulíř
- PŘEDSEDA HNUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes při jednání o vydání Andrej Babiš požádal o své vydání ke stíhání.
Obrat o 180 stupňů, ale zcela očekávaný, alespoň mnou určitě. Divím se, že tak dlouho stavěl sebe i celé ANO proti vydání, poněvadž myslím bylo zcela jasné, že parlament bude hlasovat PRO. Z politického hlediska by tedy bylo rozumnější od samého začátku tvrdit, že pro vydání je, jelikož je nevinný a nemá se tedy čeho bát. Takto pošlapal vše co sám hlásal a v poslední vteřině, kdy bylo jasné, že prohrál udělá gesto a požádá o vydání...
No uvidíme jak to bude pokračovat dál, co POLICIE do konce volebního období stihne, jelikož pak se bude muset o vydání hlasovat znovu a musíme doufat, že ANO v rámci nějaké koalice nebude mít většinu.
Obrat o 180 stupňů, ale zcela očekávaný, alespoň mnou určitě. Divím se, že tak dlouho stavěl sebe i celé ANO proti vydání, poněvadž myslím bylo zcela jasné, že parlament bude hlasovat PRO. Z politického hlediska by tedy bylo rozumnější od samého začátku tvrdit, že pro vydání je, jelikož je nevinný a nemá se tedy čeho bát. Takto pošlapal vše co sám hlásal a v poslední vteřině, kdy bylo jasné, že prohrál udělá gesto a požádá o vydání...
No uvidíme jak to bude pokračovat dál, co POLICIE do konce volebního období stihne, jelikož pak se bude muset o vydání hlasovat znovu a musíme doufat, že ANO v rámci nějaké koalice nebude mít většinu.